Perheiden Taiteiden Yö 2014

Perheiden Taiteiden 2014 yössä sukellettiin Veden Valtakuntaan

Perheiden Taiteiden yön kävijämäärä on vakiintunut noin tuhanteen henkeen, tänä vuonna tapahtumassa oli 1050 osallistujaa.

Ohjelma oli monipuolinen ja tekemistä riitti koko illaksi

  • Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöjen Ahdin valtakunnassa onkionni suosi ja jokainen kävijä sai saalista
  • Kalamies Matti Agge kertoi kalajuttuja ja esitteli kalastustaitoja
  • Turun Kuvataidekoulun taidenäyttelyssä tuli kymmeniä vastauksia laivajahtiin, onnekkaat palkittiin. Näyttelu on esillä vielä maanantaihin 19.8. asti (klo8-16).
  • Turun vapaa-aikatoimialan kulttuuritoimen vauvahuoneessa pikkuväkeä oli tungokseen asti pehmolelukylvyissä, liikuntatoimen puuhapisteellä riitti vilinää ja Seikkis huolehti ansiokkaasti lavasta ja tekniikasta
  • Valonia jakoi vesitietoa ja kiinnostuneita riitti
  • Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän saippuakuplat tekivät  kauppansa, samoin Malayja Groove -bändin esiintyminen mahdollistui seurakuntayhtymän avustuksella
  • Yhteisötaiteilija Pia Bartchin kanssa yhteistyössä MLL Varsinais-Suomen piirin merenneidot teettivät yhteisötaidetteoksen, joka löytää lopullisen paikkansa palvelutalo Esikon allasosastolta.
  • MLL:n Varsinais-Suomen piirin löytöretkellä matkattiin monikulttuurisissa merkeissä ympäritaloa.

Lavalla esiintyneet saivat ansaittua kiitosta. Erityisesti esiin nousi Turun Suzukikoulun pienet musikantit ja muskari sekä Turun Jyryn ja Lahjan Tyttöjen tanssiryhmät sekä Turun konservatorion viulistit Stella ja Linnea Tähtinen.

Illan aikana saimme vielä yllätysnumeroina Tehdasteatteri Heidekenin hahmoja ja sirkustaiteilija Johanna Kellomäen jättisaippuakuplia lähtijöille portilla.

Ei roskan roskaa

Perhetalolle tullaan kuin omaan kotiin, omat jäljet siivotaan eikä taaskaan roskan roskaa tapahtuman jälkeen Heidekenkin pihalla. Monenkohan muun tapahtuman jälkeen voi todeta samaa? Erityisesti puffetin väki (Turun seudun yksinhuoltajat ja MLL Varsinais-Suommen piiri) kiittää osallistujia.

Tapahtumaa tukivat

Tapahtumaa tukivat Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja Varsinais-Suomen Lastensuojelujärestöt ry. Yritys- ja yhteistyökumppaneista mukana olivat: Tirpat, Glitter, McDonals, If, Viking Line, Cloetta, Turun Nuori Teatteri, Muovitukku, Hesburger, Raisio Oyj, Citymarket Länsikeskus, WULFF ja Forum Marinum –museokauppa sekä Aurajokisäätiö. Tapahtumassa olivat mukana mm. Perkinelmerin vapaaehtoisia.

Tapahtuman järjestivät

Tapahtuman järjestävät MLL:n Varsinais-Suomen piiri, Turun Lasten ja Nuorten Kuvataidekoulu, Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry, Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala, Valonia, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja Yhden Vanhemman Perheiden liitto/Turun seudun yksinhuoltajat yhteistyössä lukuisten paikallisten toimijoiden kanssa.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan vuoden 2015 tapahtuman järjestämiseen ole yhteydessä katja.rippstein(at)mll.fi.