Perheiden Taiteiden Yö 2011

 

Perheiden Taiteiden yö 18.8.2011 klo 17-20

 

Perheiden Taiteiden yö oli jälleen koko perheen tapahtuma. Toimintaa oli vauvasta vaariin ja tapahtuma keräsi lähes 700 käivijää. Ohjelmassa mm. musiikkia, tanssia, seikkailurataa, kädentaitoja, toteemipaalun tekoa, leikkiä, etsivätoimiston väen auttamista, lasten kuvataidenäyttely… Illan teemana oli Astrid Lindgrenin tarinamaailma.

 

Illan ohjelma:

Mukana lastenorkesteri Hääppöset 

Illan aikana lastenmusiikkiorkesteri Hääppöset laulaa, laulattaa ja liikuttaa: esitykset klo18 ja klo19 (ulkolava). Luvassa iloa ja vipinää! Orkesterissa esiintyy lastenkulttuurin, teatterin sekä musiikin ammattilaisia. Musiikkia pienille ja isoille perheen jäsenille!

 

Muuta musiikkia 

Ensimmäistä kertaa Perheiden Taiteiden yössä on mahdollisuus luovaan tanssiin. Voit tehdä itse oman soittimen Pepin soitinpajassa ja osallistua Hääppösten konserttiin. Turun konservatorion nuoret viulistit esiintyvät illan aikana kaksi kertaa – kesäillan sointuja.

 

Kulttuurietsivät Kämmi ja Spämmi 

Kulttuurietsivät Kämmi ja Spämmi ovat jalkautuneet tapahtumaan. Kulttuurietsivillä on paljon puuhaa Kulttuuripääkaupunki vuotena, loistavaa on, että hekin valitsivat Perheiden Taiteiden yön tapahtumakseen.

 

Tee itse 

Lapset, nuoret, vanhemmat, kummit ja mummit tekevät itse tapahtuman. Voit osallistua mihin itse haluat: tehdä toteemipaalua, maalata Kesäkummussa, piirtää ja tehdä pinssejä Kassisen kanssa, auttaa etsivätoimistoa kadonneen kulttuurin metsästämisessä…. Illan aikana halutessaan voi lapsia kuvata teemalla ”Pienet taiteilijat”.

 

Satuja ja tarinoita 

Illan aikana kuulet myös erilaisia satuja ja tarinoita. Olisiko mukavaa tutustua sadutukseen? Sekin on mahdollista – tule ja kokeile.

 

Näyttelyt 

Perheiden Taiteiden yössä voit tutustua Turun lasten ja nuorten kuvataidekoulun taiteilijoiden taidenäyttelyyn. Perhetalo Heidekenillä on myös Jouni Ekon valokuvanäyttely, jossa teemana on perhe.

 

Puffetti, Onnenruletti 

Puffetissa on myynnissä suolaista ja makeaa huikopalaa. Onnenruletti on kuuluisa hyvistä palkinnoista – joka pyöräytys voittaa. Pienimuotoisella myynnillä katetaan tapahtuman kuluja ja tuetaan lasten, nuorten ja perheiden parissa tehtävää vapaaehtoistoimintaa. 

 

Tilaisuuden järjestivät 

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Turun paikallisyhdistys ry, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry, Nuorten Ystävät ry, Suomen Uusperheellisten liitto, Turun kaupungin nuorisoasiankeskus Seikkis ja liikuntapalvelukeskus, Turun Lasten ja Nuorten Kuvataidekoulu, Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry ja Yhden vanhemman perheiden liitto. Yhteistyössä autopaikoitus Turun AMK:n Sepänkadun yksikön kanssa.

Tapahtuman uutisoivat

Pikku Reportterit yhdessä Turun Sanomien kanssa.